Om Marie

FOTO: SAMUEL PETTERSSON

Jag är mest aktiv på Instagram, så följ mig gärna där, men jag finns även på Facebook.

Du kan också prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ungefär fyra gånger per år.

Hej där!

Jag som heter Marie bor i en by utanför Holmsund i Västerbotten tillsammans med min man. Här är jag född och uppvuxen, min släkt har faktiskt trampat dessa marker i hela sex generationer.

Till vardags arbetar jag med personalfrågor i Hovrätten för Övre Norrland, vilket är Sveriges minsta men trevligaste hovrätt. Jag jobbar bland annat med rekryteringen till – och administrationen av – domarutbildningen.
Inte förvånande är det här jag har hittat inspirationen till berättelsen om juristen Sarah.


Sarahs lag (220303) är den första delen.

Från mitten av september ska jag skriva på heltid. Anledningen är att jag vill ge författandet en riktig chans, det är trots allt mitt livs kärlek. Jag har skrivit på fritiden så länge jag kan minnas, många skönlitterära manus har det blivit genom åren.

Jag arbetade länge som journalist på det lokala tidningshuset VK Medias tidning Folkbladet. Jag började som reporter och när jag slutade var jag chef för produktionen av papperstidningen. Jag har även drivit egen verksamhet inom textområdet, där jag bland annat sysslade med bearbetning och korrekturläsning.

Utöver skrivandet ägnar jag mig gärna åt läsning, lyssna på böcker och poddar, palettbladsodling, matlagning (om det är kul mat) och diverse vandringar i närmiljön eller fjällen.


Intresserad av att hänga mer med mig?

Registrera din mejladress så trillar nyhetsbrevet ner i din inbox cirka fyra gånger per år. Det innehåller det senaste, lite bok- och serietips och kanske en och annan historia ur verkliga livet.

Nästan där…
Succé! Du är med på listan 🙂