Om Marie

FOTO: SAMUEL PETTERSSON

Jag är mest aktiv på Instagram, så följ mig gärna där, men jag finns även på Facebook.

Du kan också prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ungefär fyra gånger per år.

Hej där!

Vad roligt att du har hittat hit. Jag som heter Marie bor i en by vid Kvarken utanför Holmsund i Västerbotten tillsammans med min man.

Jag har skrivit på fritiden så länge jag kan minnas och 2022 debuterade jag med romanen Sarahs lag, första delen i Nordmyrserien.
Den andra fristående delen heter Sarahs val.

Jag arbetade länge som journalist och var de sista åren chef för produktionen av papperstidningen Folkbladet, som ägs av VK Media i Umeå.

Efter omskolning mot HR började jag arbeta med personalfrågor i Hovrätten för Övre Norrland, Sveriges minsta men garanterat trevligaste hovrätt. Där jobbade jag bland annat med rekryteringen till – och administrationen av – domarutbildningen.
Inte förvånande är det också där jag har hittat inspirationen till Nordmyrserien.

Just nu skriver jag på heltid och jobbar för tillfället med del tre om gänget i Nordmyr och juristen Sarah som går domarutbildningen.

Förutom att skriva läser jag förstås en hel del. Kopplar av gör jag i naturen, där vandring – allra helst vid havet eller i fjällen – är en favorit.


– Nyhetsbrevet –

Skicka din mejladress så trillar nyhetsbrevet ner i din inbox några gånger per år. Det innehåller det senaste, lite bok- och serietips, en och annan historia ur verkliga livet.
Har du inte fått välkomstmejlet inom 24 timmar? Titta i skräpkorgen.

Genom att klicka på knappen delar du din e-postadress med Mailchimp och Marie H Lundh för att få hennes nyhetsbrev. Varje gång du får ett nyhetsbrev kan du välja att avprenumerera, då tas din e-postadress bort från listan.