Om Marie

FOTO: SAMUEL PETTERSSON

Jag är mest aktiv på Instagram, så följ mig gärna där, men jag finns även på Facebook.

Du kan också prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ungefär fyra gånger per år.

Hej där!

Jag som heter Marie bor i en by utanför Holmsund i Västerbotten tillsammans med min man. Här är jag född och uppvuxen, min släkt har faktiskt trampat dessa marker i hela sex generationer.

Sedan september 2022 är jag mestadels tjänstledig från mitt arbete med
personalfrågor i Hovrätten för Övre Norrland och vid årsskiftet slutar jag för att skriva på heltid.
Det är Sveriges minsta men garanterat trevligaste hovrätt. Där har jag bland annat jobbat med rekryteringen till – och administrationen av – domarutbildningen.
Inte förvånande är det också där jag har hittat inspirationen till berättelsen om juristen Sarah.


Sarahs lag (220303) är den första delen.
Sarahs val (230322) är den fristående andra delen.

Anledningen till att jag valt att skriva på heltid är att jag vill ge författandet en riktig chans, det är trots allt mitt livs kärlek. Jag har skrivit på fritiden så länge jag kan minnas, många skönlitterära manus har det blivit genom åren.

Jag arbetade länge som journalist på det lokala tidningshuset VK Medias tidning Folkbladet. Jag började som reporter och när jag slutade var jag chef för produktionen av papperstidningen. Jag har även drivit egen verksamhet inom textområdet, där jag bland annat sysslade med bearbetning och korrekturläsning.

Förutom skrivandet ägnar jag mig gärna åt läsning, lyssnar även på böcker och poddar, på musik och tittar på serier. Tycker om palettbladsodling och orkidémisshandel (de blommar ofta). Lagar helst kul mat, men mest storkok. Utöver det tycker jag om att vandra, allra helst i fjällen.


Intresserad av att hänga mer med mig?

Registrera din mejladress så trillar nyhetsbrevet ner i din inbox cirka fyra gånger per år. Det innehåller det senaste, lite bok- och serietips och kanske en och annan historia ur verkliga livet.

Nästan där…
Succé! Du är med på listan 🙂