Författarbesök

FOTO: SAMUEL PETTERSSON
marie.h.lundh (a) gmail.com

Jag utgår från Holmsund utanför Umeå i Västerbotten.

Min bakgrund

Jag jobbade länge som journalist på lokaltidningen. Där hann jag med allt från att vara reporter och redigerare till att läsa in taltidningen och sitta i ledningsgruppen.
Jag skolade sedan om mig mot HR och arbetade med personalfrågor och rekryteringen till domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland. Det var också där idén till Nordmyrserien föddes.

Under författarbesök

Jag deltar gärna i samtal kring nedanstående ämnen, men kan även hålla i framträdanden själv – huvudsaken är att det blir så bra som möjligt utifrån förutsättningar och önskemål.

Nordmyrserien. Jag berättar personligt om mina böcker Sarahs lag och Sarahs val, det Norrland jag skildrar och varför jag har valt att skriva om en fiktiv ort. Jag pratar också om mina erfarenheter av domstolen som arbetsplats, hur jag hittar inspiration och tänker kring att blanda livets roliga händelser med livets svårigheter.
Författardrömmar. Min resa till att bli utgiven författare var lång, mellan det första refuserade manuset och debuten tog det hela arton år. Jag berättar om min väg, om misstag och lärdomar. Jag tar upp vikten av uthållighet och ger även mina bästa tips på hur man som aspirerande författare gör för att ta sig igenom det berömda nålsögat.
Skrivprocessen. Hur skriver man en bok? Jag berättar om inspiration, idé, research, själva skrivandet och hur det går till när ett manus blir till en bok via samarbete med ett traditionellt bokförlag.

Verkförteckning

Sarahs val, Nordmyrserien 2.
Bokförlaget Polaris, mars 2023.

”Trots tunga ämnen hittar Lundh en fin balans tack vare sitt humoristiska språk. Det är en svår konst, och Lundh visar för andra gången att hon bemästrar den.” Helhetsbetyg: 5.
Publicerades i BTJ-häfte nr 6, 2023. Lektör: Caroline Svensk.

Sarahs lag, Nordmyrserien 1.
Bokförlaget Polaris, mars 2022.

”Här finns ett ständigt närvarande mörker som skapar nerv, men allra mest är detta en underhållande berättelse.”
Göteborgs-Posten om Sarahs lag.

Sarahs lag valdes av TT Nyhetsbyrån ut att vara årets sommarföljetong 2022 och publicerades i sextiotalet lokaltidningar i Sverige och Finland.