Skrivblogg

Foto: Samuel Pettersson. Omslag: Sofia Scheutz.

Här delar jag mina tankar om skrivandet, och jag fortsätter gärna samtalet i kommentarsfältet.

Saknar du något? Kontakta mig ❤

Utvärdering: Skriva heltid

Många drömmer om att få skriva på heltid. Men är det så rasande festligt? Här berättar jag hur det är att sluta sitt brödjobb – om fördelarna, nackdelarna och utmaningarna.

Läs

Skaffa dig en skrivrutin

Mellan de korta perioderna av inspiration bor disciplinen, för skrivlust är inget man går runt och väntar på – den behöver tränas upp och hållas aktuell, precis som kondition.

Läs

Blir du utgiven?

Är du en aspirerande författare som undrar om du kommer att bli utgiven? Jag vet svaret. Din framtid kan nämligen förutspås genom ditt förflutna. 

Läs

Har du bra testläsare?

Att få sitt manus kritiserat är en viktig del av skrivprocessen. Det är där grymma testläsare kommer in i bilden. Lika viktiga som mytomspunna, för de kan verkligen göra hela skillnaden.

Läs

Du behöver ta skrivtid

Att skriva ett bokmanus tar tid. Inte sällan har debutanter många manus bakom sig innan nivån nått en kvalitet tänkbar för utgivning.

Läs

Lär dig tugga råmanus

Det är i skrivandet av ett helt råmanus du testas som författare. Får du ihop det? De flesta lyckas aldrig. Det här inlägget handlar om nötningsmetoden.

Läs

Skriv ett bra följebrev

Har du googlat efter följebrev någon gång? Hittat information, tips och åsikter men inget exempel i sin helhet? Då är du inte ensam.

Läs

Bli klar med manuset

De flesta som vill skriva en bok blir aldrig klara. Men det finns sätt att undvika fällan. Jag listar fem saker som ökar chansen att lyckas.

Läs

Dansa i refusregnet

Semestertider är manustider. Sedan kommer hösten då refuseringarna trillar in. Det här inlägget handlar om att dansa sig igenom träsket.

Läs

Har du grit?

Jag har inte speciellt mycket tålamod, men vissa saker kräver mycket tid och arbete för att ge resultat. Det gäller att hålla i och hålla ut, även när det kommer till skrivandet.

Läs

Skrivbloggen uppdateras med regelbunden oregelbundenhet.

Är du intresserad av nyhetsbrevet också? Då klickar du här.