#1: Bakgrunden

Jag följer Debutantbloggen med intresse, att få kika in bakom draperiet är spännande! Så varför inte dela med mig av mina erfarenheter, nu när jag faktiskt kan göra det?
Det här inlägget är det första i den lilla serien ”Mot debuten”.

Om ingenting obehagligt händer blir jag fyrtiofyra år i juni, vilket är åldern när jag kommer att debutera som författare. Min första bok är preliminärt planerad för utgivning VT 2022. 
När jag var fyllda tjugosex skickade jag mitt första manus till förlag, det kommer alltså att ha passerat hela arton år mellan första försöket och debuten. 

Det har blivit ett tiotal alster sedan dess, varav flera förpassats till byrålådan utan att passera ett endaste förlags manushög. Manus efter manus standardrefuserades, men med tiden lyckades jag snäppa upp mig – alltså lära mig hantverket bättre, bli lektörsläst och få uppmaning av förlag att skriva om och skicka in igen.
Viss utveckling skedde alltså, tack och lov.
Sedan, i början av innevarande månad februari, fick jag till slut telefonsamtalet många av oss som skriver gärna vill ha.
Samtalet som bara andra får, inte jag.

”För de flesta av oss handlar det mer om mani än geni.”

Rebecka Edgren Aldén

Vad vill jag då ha sagt? Kan jag så kan antagligen du också. Hårt arbete och en gnutta talang kommer man nämligen långt med, även om jag inser det föga uppmuntrande i att det – som i mitt fall – kan ta ett helt barns uppväxt (dock inte mitt) att skriva något som är tillräckligt bra och tillräckligt unikt för att läska ett förlag att vilja samarbeta.

Jag kommer att uppdatera med inlägg om vad som händer, och mina funderingar, på resan från avtal till release och tycker du att det är intressant är du mer än hjärtligt välkommen att hänga med.
Skriv gärna upp dig på min mejllista, du hittar den på startsidan.

Lästips

Vill du läsa mer om Sarahs lag och Nordmyrserien, och se var du kan köpa eller lyssna på den?
Då klickar du här – på sidan Böcker.

❤ / Marie

8 reaktioner till “#1: Bakgrunden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s